Naar de content
Terug naar de homepage
Inloggen extranet

 Wachtwoord opvragen?
Hi-Tec 2014
home  > Handige links

Handige links

Er zijn veel websites over wandelen en wandelsport. Steeds meer organisaties bieden wandelroutes aan op hun sites, steeds meer wandelaars houden weblogs bij over hun tochten. Alle links hieronder brengen u naar andere websites. Hoewel we regelmatig de links controleren, kan het zijn dat er eentje niet werkt. Wilt u dat dan aan ons laten weten?

KWBN websites

Momenteel wordt de website kwbn.nl ingericht. Hier vindt u binnenkort meer informatie over KWBN. Via Vierdaagse is ons speciale training- en begeleidingsprogramma, WandelFit is hét platform voor wandelactiviteiten onder (professionele) begeleiding en de Avond4daagse spreekt voor zich.

KWBN ontstond op 1 januari 2015 na de fusie tussen de Nederlandse Wandelsport Bond (NWB) en KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL). Meer informatie over het fusietrajectvindt u op de website:

Wandelroutes

Als er geen leuke wandeltocht bij u in de buurt georganiseerd wordt en u toch wilt wandelen, print u op deze sites snel een route uit. Let op: we deeplinken u direct naar het overzicht van gratis routes.

Hier vindt u tips voor overnachtingen tijdens het lopen van een langere wandelroute of in de buurt van mooie wandelgebieden:

Wandeltochten

De allerleukste wandeltochten vindt u natuurlijk op www.wandel.nl. Als u daar niet de wandeltocht vindt die u zoekt, kijk dan eens op de volgende websites.

GPS

GPS geeft wandelen een nieuwe dimensie. Er zijn diverse sites met informatie over GPS, overzichten van GPS wandelroutes en de mogelijkheid om routes te downloaden op uw GPS apparaat. 

Wandelaars

Steeds meer wandelaars houden weblogs bij over hun sport. Op hun wandelblogs bieden ze ontzettend veel informatie over voornamelijk wandeltochten. Sommigen schrijven, anderen fotograferen of filmen en weer anderen doen alle drie. Hieronder enkele tips. Lees ook het artikel uit het Wandelsportmagazine van mei 2012 voor meer tips: "Internet vol dagboeken van wandelaars".

Wandelorganisaties

Er zijn ook nog andere organisaties die zich inzetten voor Nederlandse wandelaars. 

Wandelen in het buitenland

Ook in het buitenland kunt u als wandelaar genieten. Hieronder een greep uit vele inspirerende websites:

Forums

Ze blijven erg populair:de internetfora. Hieronder een selectie:

Goede doelen

Steeds meer wandelaars wandelen ook voor anderen:

Diverse links

Wandel.nl is een complete wandelsite. Toch is er nog meer te vinden over wandelen op de volgende sites: